12 Απριλίου 2011 – Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στις Στρατιωτικές Δαπάνες – Global Day Against Military Spending – Día de Acción Global contra el Gasto Militar

 

in english:

April 12 2011 – Global Day Against Military Spending

http://demilitarize.org/

 

en castellano:

12 de abril de 2011 – Día de Acción Global contra el Gasto Militar

http://www.antimilitaristas.org/spip.php?article4883

 

στα ελληνικά:

12 Απριλίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στις Στρατιωτικές Δαπάνες

Η 12η Απριλίου 2011 έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στις Στρατιωτικές Δαπάνες. Ένα παγκόσμιο δίκτυο οργανώσεων και ατόμων σχεδιάζει και οργανώνει εκατοντάδες τοπικές δράσεις κάθε είδους σε όλον τον κόσμο για να δηλώσει την αντίθεσή του στη διαρκή αύξηση των στρατιωτικών δαπανών και να απαιτήσει την άμεση και δραστική μείωση των κονδυλίων που κατευθύνονται προς την ενίσχυση της πολεμικής βιομηχανίας.

Το 2010, οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών: 1,141 τρις ευρώ, αυξημένες κατά 1.3 % από το 2009.

Στην Ελλάδα το 2010 οι στρατιωτικές δαπάνες ανήλθαν σε 7,062 δις ευρώ.

Είναι απαραίτητο να φωτίσουμε εκείνες τις πτυχές της κρίσης που δεν λαμβάνονται υπόψη στο δημόσιο διάλογο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Όλους εκείνους τους πραγματικούς δείκτες που συμπιέζουν τα κοινωνικά στρώματα και οδηγούν μεγάλες μερίδες στην εξαθλίωση και την απομόνωση, με μεγαλύτερο θύμα τις γυναίκες, που πλήττονται τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από την αναβάθμιση της επιθετικής φιγούρας του άνδρα-στρατιώτη με όλη τη βία που εκπέμπει. Να μιλήσουμε για τη φτώχεια, την εκπαίδευση, την ιατρική μέριμνα, το περιβάλλον. Να κάνουμε σαφές πως όταν αυτοί οι δείκτες πλήττονται από την κρίση δεν είναι απλά πολυτέλεια να μιλάμε για εξοπλιστικές δαπάνες, στην πραγματικότητα είναι μια από τις αιτίες της ίδιας της κρίσης και πως αυτή αποτυπώνεται πολυδιάστατα. Κρίση για την κοινωνία, τη δημοκρατία, την ίδια τη ζωή.

Είναι λοιπόν σαφές πως είναι απαραίτητο να συνεργαστούμε για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κινήματος που να εστιάζει στο τι πραγματικά ΕΙΝΑΙ σημαντικό:

Να εστιάζει στις ανθρώπινες ζωές και τις ανάγκες τους.

Είναι πράγματι στο χέρι μας… αν όχι εμείς, τότε ποιος; Όμως πρέπει να δράσουμε ΤΩΡΑ!

Οργανώνουμε την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στις Στρατιωτικές Δαπάνες στις 12 Απριλίου 2011 για να συμπέσει με τη δημοσίευση των νέων ετήσιων στοιχείων για τις στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως από το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI). Την ημέρα αυτή, άνθρωποι σε όλες τις ηπείρους θα ενωθούμε σε κοινές δράσεις για να στρέψουμε την προσοχή του κόσμου, των πολιτικών και των ΜΜΕ στα κόστη των στρατιωτικών δαπανών και στην ανάγκη για νέες προτεραιότητες. Εκδηλώσεις σαν κι αυτές θα μας βοηθήσουν να χτίσουμε ένα διεθνές δίκτυο για το θέμα αυτό.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε στη σχετική δράση:

την Τρίτη 12 Απριλίου στις 18.00 στην πλατεία Συντάγματος, έξοδος Μετρό

Ελάτε μαζί μας αυτή την ιστορική Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στις Στρατιωτικές Δαπάνες!

EBCO (Ευρωπαϊκό Γραφείο για την Αντίρρηση Συνείδησης), Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης. Αντιεθνικιστική – Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία, Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία, Αντιγόνη, Παγκόσμια Πορεία Γυναικών, Νεολαία ΣΥΝ, Οικολόγοι Πράσινοι, Νέοι Πράσινοι, Ηλιόσποροι, Κόκκινο, Ξεκίνημα, Νέοι και Νέες της ΑΚΟΑ

exoplismoi.wordpress.com